iOn, de 100% elektrische wagen

 

 

De Peugeot iOn met zijn ronde vormen is de enige 100% elektrische wagen in het gamma van Peugeot. Deze elektrische wagen stoot geen CO2 uit, is opmerkelijk stil en wordt aangedreven door een accu die u gemakkelijk thuis kunt opladen. Met zijn elektrische stuurbekrachtiging en zeer korte draaicirkel, is deze elektrische wagen geknipt voor het stadsverkeer.

De iOn wordt aangedreven door een lithium-ion batterij, waarmee hij een topsnelheid kan halen van 130 km/u. Dankzij het systeem voor recuperatie van energie tijdens het afremmen, kan de actieradius van de iOn oplopen tot 150 km. De iOn opladen kan op twee manieren. De eerste manier is de snellaadmethode, waarbij u de wagen kunt opladen in slechts 30 minuten. De oplaadpunten om snel op te laden zijn te vinden aan openbare parkeerplaatsen, laadstations,... Normaal opladen kan in negen uur bij u thuis of in een parkeergarage. U moet enkel de meegeleverde standaardstekker aansluiten op een monofase 220V-stopcontact.

Hoewel de iOn een elektrische wagen is, zijn de bedieningselementen en voorzieningen van deze wagen vergelijkbaar met die van een wagen met een benzine- of dieselmotor. Daarnaast zijn er ook een aantal voorzieningen specifiek voor elektrische wagens. Deze voorzieningen zijn een laadniveaumeter en een teller die de resterende actieradius aangeeft. De laadniveaumeter is een meter die het actueel energieverbruik of de actuele hoeveelheid teruggewonnen energie aangeeft.

In de iOn kunt u natuurlijk ook genieten van uw muziek en ander comfort. Er is een radio met mp3-compatibele cd-speler voorzien en Bluetooth is aanwezig. De iOn bezit ook de modernste communicatiesystemen met Peugeot Connect, die onder andere noodoproepen kan versturen door een simpele druk op de knop. De Peugeot iOn is voorzien van vier zitplaatsen voor volwassenen. Zijn achterbank is opklapbaar wanneer u meer laadruimte wenst.

Hoewel u als bestuurder van deze elektrische wagen steeds aandachtig moet blijven gezien de bijna onhoorbaarheid ervan, is de iOn toch voorzien van enkele veiligheidsmaatregelen. Zo beschikt de wagen naast het conventioneel hydraulisch remsysteem nog over een elektrische motorrem die energie recupereert. Daarnaast beveiligen zes airbags bestuurder en passagiers en bevindt de batterij zich volledig onder de vloer zodat deze niet beschadigd raakt bij eventuele ongevallen.

iOn
0
0