208, de ergonomische wagen van de nieuwe generatie

 

 

De Peugeot 208 is een wagen van de nieuwe generatie. Dankzij zijn compact volume, zijn vinnigheid en zijn puike prestaties heeft hij een groot gebruiksgemak en een buitengewone ergonomie.

Door zijn doordacht ontwerp is de 208 compact, maar toch ruim. Dat gevoel van ruimte wordt versterkt door zijn panoramisch dak. Wat interieur betreft staan drie begrippen centraal: comfort, styling en spitstechnologie. Deze komen tot uiting in het kleine stuur, de zacht aanvoelende materialen, de sfeerverlichting binnenin en het touchscreen met allerlei functies (optie).

Het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot werden maximaal verlaagd door onder andere het gewicht van de wagen in te perken. Daarnaast is er nu de nieuwe generatie 3-cilindermotoren die zorgen voor een zuiniger verbruik en een lage CO2-uitstoot en die toch geen afbreuk doen aan zijn prestatievermogen. Om een zo groot mogelijke milieuvriendelijkheid na te streven, bestaat de achterbumper bovendien uit 100% herwonnen kunststof.

Over de veiligheid van de 208 moet zeker niet getwijfeld worden. De Peugeot 208 is uitgerust met het stabiliteitscontrolesysteem (ESP), voorzien van het antispinsysteem (ASR), de noodremhulp (AFU), het dynamisch stabiliteitscontrolesysteem (CDS) en een remkrachtverdeler (REF). De 208 beschikt over 6 airbags, een actieve voetsteun en een inkreukbare stuurkolom om de ernst van verwondingen bij ongevallen te minimaliseren.
 

208
87 - 135
3,4 - 5,8