4008, de pittige terreinwagen ook geschikt voor stadsverkeer

 

 

De Peugeot 4008 is een terreinwagen met pit die zowel thuis is op bochtige wegen als in het stadsverkeer. Deze SUV combineert het stoere van een 4x4 met een stijlvolle look.

De 4008 is instelbaar op drie standen. De eerste stand is 4WD of vierwielaandrijving. Deze wordt gebruikt voor alledaagse omstandigheden, waarbij hij dan een optimale wegligging heeft. U opteert best voor de tweede stand, 2WD of tweewielaandrijving, wanneer u op een droge asfaltweg rijdt. Uw 4008 bespaart dan brandstof. Een derde stand is de ‘lock’. U gebruikt die best onder barre rijomstandigheden met minder grip op de weg. 

Het hoogwaardig interieur bestaat uit kwaliteitsvolle bekledingen en nobele materialen en beschikt over heel wat handige snufjes. Zo kunt u uw wagen handenvrij en openen en starten. U hoeft dan enkel uw autosleutel op zak te hebben en met een druk op de deurgreep ontgrendelt uw wagen. Wanneer u op de startknop van uw wagen duwt, slaat uw wagen onmiddellijk aan.

Bij het ontwerpen van de 4008 werd ook uw comfort niet vergeten. Zo beschikt deze wagen over talrijke opbergmogelijkheden, automatische airconditioning, een gekoeld handschoenenkastje, een 12-Volt stopcontact, instelbare zetels en elektrische ruiten.

Veilig is de 4008 zeker. Zo beschikt hij over ESP met Hill Assist, een systeem dat ervoor zorgt dat uw wagen 2 seconden op zijn plaats blijft wanneer u uw rem loslaat op een helling. De 4008 heeft ook automatische lichten die zich aanpassen naarmate het aanwezige licht. Daarnaast beschikt hij over 7 airbags en een parkeercamera.

4008
129 - 147
4,9 - 5,6