3008 HYbrid4, de milieuvriendelijke crossover voor ieder wegdek

 

 

De Hybrid 4 van Peugeot is de allereerste ‘full hybrid’ diesel ter wereld. De 3008 Hybrid 4 is een milieuvriendelijke combinatie van dieselmotor en elektromotor. Het resultaat van die combinatie is een wagen die milieuvriendelijkheid weet te combineren met nieuwe vormen van rijplezier.

De Hybrid 4 telt vier in te schakelen rijstanden, die elk zorgen voor een andere rijervaring. Er zijn de standen ‘auto’, ‘ZEV’, ‘sport’ en ‘4WD’.

De stand ‘auto’ is de meest gebruikelijke stand. Hierbij zorgen de verbrandingsmotor en elektromotor voor een zo laag mogelijk verbruik. Bij de stand ‘ZEV’ rijdt de wagen 100% elektrisch. U hoort dan amper rijgeluid en er is geen uitstoot van schadelijke stoffen. De derde stand is de stand ‘sport’, waarbij de versnellingsbak vinniger schakelt dan bij de stand ‘auto’. Als laatste is er de stand ‘4WD’, waarbij de wagen rijdt op vierwielaandrijving. Beide motoren werken dan samen. Het brandstofverbruik van de HYbrid 4 ligt 35 % lager dan dat van een gewone diesel.

De batterij van de elektromotor wordt opgeladen tijdens het minderen van snelheid en het remmen. Zo wordt gratis energie opgewekt. De elektromotor wordt dan ingeschakeld tijdens het wegrijden, het rijden tegen lage snelheid en het minderen van snelheid. Deze motor is dus ideaal voor stadsverkeer. De dieselmotor treedt dan in werking wanneer u op de snelweg rijdt en buiten de bebouwde kom. Het 7 inch kleurenscherm in het interieur van de auto, geeft actuele informatie over de gekozen rijstand, de laadtoestand van de batterij en de werking van de motoren.

3008
99 - 104
3,8 - 4,0