208 GTi

 

 

Van bij de eerste blik valt de auto op door zijn uitgesproken sportief en geraffineerd karakter. Het koetswerk laat geen twijfel bestaan over de drang naar prestaties van deze GTi. Welke kleur men ook kiest, rode accenten zijn altijd aanwezig: op de remzadels, op de onderste bies van het radiatorrooster, op het Peugeot-opschrift op de achterklep en op het radiatorrooster. Het rooster zelf kreeg bovendien een driedimensionaal dambordmotief met verchroomde inzetstukken in zwarte hoogglans. Het geheel wordt subtiel in de verf gezet met een glanzende chroomafwerking op de sierstrips rond de mistlichten, de bovenste bies van het radiatorrooster en de buitenspiegels. Ontdek de drie specifieke velgen en de talrijke stickers om de 208 GTi een eigen touch te geven. Sier de motorkap of het dak (in staal of glas) met een sportief dambordpatroon en geef het radiatorrooster een eigen look. Wie de deuren opent, krijgt toegang tot een interieur dat perfect aansluit bij het koetswerk. De sportieve uitstraling begint al bij de drempels met vuurrood Peugeot-opschrift. De mix van rood, zwart en gesatineerd chroom resulteert in een meeslepende interieursfeer.
De 208 GTi verleidt zijn bestuurder met het snedige rijplezier van een speels chassis dat sterke sensaties losweekt. De veren, de afstelling van de schokdempers, de antirolstang, de structuur vooraan, de stijvere dwarsbalk achteraan... Ze zijn allemaal specifiek voor het GTi-onderstel.
De 208 GTi verrast met zijn design, is verleidelijk door zijn prestaties en overtuigt door zijn veiligheidsniveau. De ingenieurs zijn erin geslaagd de 208 GTi compacter en lichter te maken wat het verbruik ten goede komt zonder de passieve veiligheid uit het oog te verliezen.

208